november 12, 2024 Egyéb Nincs hozzászólás

TOP_PLUSZ-1.1.1-21-NG1-2022-00001 – A közétkeztetés fejlesztése Ludányhalászi községben

 

Kedvezményezett neve: Ludányhalászi Község Önkormányzata

A fejlesztés tárgya: projekt keretében a Ludányhalászi településen lévő Ludányhalászi Mesekert Óvodában található konyha bővítését tervezi az Önkormányzat megvalósítani nyertes pályázat esetén. Jelen állapotában nem felel meg a jelenleg érvényben lévő szabványoknak. A konyhának hiányoznak az előkészítő és kiszolgáló helyiségei, az ÁNTSZ a bezárására készül.

 A szerződött támogatás összege: 171 036 080 Ft

 A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A konyha jelenleg 250 fős kapacitással működik, melyet – az igényeket figyelembe véve – fogják fejleszteni 300 adagosra. A konyha az óvodai és iskolai közétkeztetésen túl ellátja a szociális étkeztetést, a munkahelyi étkeztetésben részesülő tanárokat, az óvodai, valamint hivatali dolgozókat. Pár évvel ezelőtt a Nógrádszakál községből az alsó négy osztály átkerült a Ludányhalászi Ráday Gedeon általános iskolához ezzel jelentősen megnövekedett az étkeztetésben résztvevő gyermekek száma, ami jelenleg 115 fő. A településen megfigyelhető az elöregedő lakosság, sok fiatal elköltözött nagyobb városokban, vagy kiköltözött külföldre az időseket hátrahagyva, így a szociális étkezők száma is jelentősen megnövekedett, jelenleg 80 fő. Bár 250 főre van engedélye, de a konyhafőző, valamint kiszolgáló része jelenleg is kis alapterületű ehhez az adagszámhoz. Alapelv, hogy gazdaságossági szempontból csak ott változtatják meg a meglévő épületet, ahol az indokolt. A hiányzó helyiségeknek az épületbővítéssel tudnak helyet biztosítani. A meglévő helyszínrajzi elrendezés változatlanul hagyása mellett dilatációval csatlakozik a konyhai bővítést a telek hátsó udvara felé. A konyhai funkció az óvoda funkciótól el van szeparálva. A technológiai tervezés során figyelembe vették a 62/2011 VM rendelet vonatkozó előírásait, a 178/2002/EK rendelet, a 852/2004/EK rendelet, valamint a 2073/2005/EK rendelet meghatározásait.

 

Tervezési alapadatok:

 – nagyságrendi fokozat: 300 adag/ főétkezés

– konyhaüzem jellege: főzőkonyha, helyszíni előkészítéssel

A létrehozott fejlesztéssel kielégíthetővé válnak a jelenlegi és a jövőben felmerülő igények is.

A fejlesztéssel egy átfogó konyhatechnológiai fejlesztés valósul meg, amellyel a konyha működése megfelel a vonatkozó törvényi előírásoknak. Ennek keretében az áruátvétel, raktározás (szakosított raktárak), előkészítés (szakosított előkészítők), főzés, tálalás, mosogatás, hulladékkezelés, takarítás és a szociális blokk egészét érinti a felújítás. Mindezekkel kielégítik a törvényi előírásokat, javul a dolgozók munkakörnyezete, a raktározás, előkészítés, főzés, tálalás és egyéb tevékenységek modernizálásra kerülnek. A bővítés során a konyha alapterületét 177,77 m2-rel növeljük.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.07.31.

 

2024-101-6_9-3-55_a3_fekvo_nyomda

 

Nyitó Sajtokozlemeny_TOP_PLUSZ-1.1.1-21-NG1-2022-00001_jav
Written by ludanyhadmin