Ludányhalászi község honlapja -
2018. március 19. hétfő, József, Bánk

11. Ludányhalászi Falunap és III. Elszármazottak Találkozója

2017. június 10.

 

2017. június 10. napján, szombaton virradt fel településünk nagy napja. Ekkor került megrendezésre a XI. Ludányhalászi Falunap, valamint az ezzel egybekötött III. Elszármazottak találkozója. Helyszínként ezúttal is a már jól bevált sportpálya szolgált.

A reggel és a délelőtt hagyományok szerint a sportról szólt: elmaradhatatlan része a napnak az Öreg tavi horgászvereny és a kispályás labdarúgó bajnokság a sportpályán. Mindeközben fenséges illat terjengett, hála a már jól megszokott lelkes és önként vállalkozó maréknyi főzőcsapatnak,

A településünkről elszármazottak közül közel száz fő fogadta el meghívásunkat a szélrózsa minden irányából. Üdvözlésük az ünnepi szentmisével indult a Szent András templomban, melyet a Ludányhalásziból elszármazottakért és jelenlegi lakosaiért ajánlottak fel. Majd – immáron a sportpályára visszatérve – Az egykori ludányhalászi lakosokat Kovács Imre polgármester köszöntötte, majd településünkről elszármazott, vagy hozzá kötődő művészek előadása szórakoztatta az egybegyűlteket.

A szeles, hűvös, záporokkal tarkított időjárást feledtették a délutáni a kulturális programok. Elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló Demus Ottónét, Zsuzsa óvónénit.  A falunap keretében avatták fel Bobály Dávid 1956-os emlékművét.  Ezt követően a helyi Timi-Tanya tartott lovasbemutatót, majd a helyi általános iskola diákjainak fellépése következett. A tánc kedvelőinek a Havanna Táncstúdió valamint a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes fellépése nyújtott minőségi szórakozást. A műsort Kristóf Katalin és Milán operettcsokra, valamint a Zanzibar együttes élő koncertje zárta.
A nagyszerű nap lebonyolításárét köszönettel tartozunk többtucat önkéntesnek, valamint szervezetnek.

   

 

Eladó ház

Rákóczi út 78.

Irányár: 
12 millió forint
Code & Design by QXY